Peutergroep

De peutergroep is voor kinderen van 24 maanden tot 4 jaar. De groepen worden elke dag door gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleid, hierbij eventueel ondersteund door een stagiaire. In onze peuterspeelgroepen wordt gewerkt met het VVE prgramma Uk en Puk. Uk is een handpop die op de peutergroep woont. Puk wordt overal bij betrokken: in de kring, bij het zingen, voorlezen en alle andere activiteiten. Puk speelt de hoofdrol in alle thema’s die in een jaar behandeld worden. Puk beleeft dezelfde dingen als de kinderen in de groep. Via Puk worden kinderen gestimuleerd te praten en mee te doen met een groepsactiviteit.

De medewerkers van de peutergroep zorgen voor een veilige kindvriendelijke omgeving waarin zij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het kind stimuleren. Naast individuele aandacht voor het kind kijken we ook hoe het kind functioneert binnen de groep. Vanzelfsprekend houden de pedagogisch medewerkers van de groep, de ouders op de hoogte wat betreft de ontwikkeling van hun kind(eren) op de groep.

Muziekles

Op vrijdag bieden wij ook muziekles aan. Muziek docente Jenneke Gerritsen, biedt de kinderen op een speelse manier muziek activiteiten aan. Ze introduceert diverse muziekinstrumenten en leert de kinderen nieuwe liedjes. Ook konijntje Snuffel is tijdens de muzikale momenten van de partij.

Een impressie van de muziekles