Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (BSO) zet haar deuren open voor kinderen van 4-12 jaar. Na een drukke schooldag kunnen kinderen wel wat ontspanning gebruiken. Even uit het vaste ritme en lekker ‘hangen’, lezen of spelen op een gezellige plek. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich thuisvoelen. Daarom mogen ze meebeslissen welke activiteiten we die dag gaan doen.

Bij De Pepermolen telt de mening van kinderen. Je stem laten horen, zeggen wat je leuk vindt of waar je tegenaan loopt; dat vergroot de eigenwaarde. We geven kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Ze krijgen verantwoordelijkheid en mogen meedenken. Soms botst het even; maar dat mag. Je ontdekt dat niet iedereen dezelfde mening heeft. Wij laten kinderen graag ervaren dat het juist heel leerzaam is dat ieder zijn eigen karakter en interesses heeft.

De groepsruimte van de BSO vind je op onze eerste verdieping. We hebben een enorm grote speelruimte voor de BSO, met veel verschillende speelhoeken. Zo hebben we een discohoek, knutseltafel, playmobil/bouwhoek, chillhut en een bokshoek, met boksbal en gymmat. En nog veel meer leuks!

Algemene informatie

De BSO is geopend in schoolweken en in de schoolvakanties, van maandag tot en met vrijdag. Klik hier voor onze opvang mogelijkheden.

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen gebruik maken van onze BSO.

Op de BSO zijn maximaal 20 kindplaatsen beschikbaar. Volgens de beleidsregels mogen er maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar worden opgevangen per pedagogisch medewerker. Vanaf 2019 veranderen deze regels en mogen er maximaal 13 kinderen per pedagogisch medewerker worden opgevangen. Aan de hand van een rekentool, bepalen we hoeveel pedagogisch medewerkers ingezet worden.

De groepsruimte van de BSO vind je op onze eerste verdieping. We hebben een enorm grote speelruimte voor de BSO, met veel verschillende speelhoeken. Er is een discohoek, knutseltafel, playmobil/bouwhoek, chillhut en een plek in de ruimte waar kinderen kunnen boksen op een grote boksbal.

Een impressie van onze BSO