De Pepermolen…. Daar zit muziek in!

Gek op muziek

Het is niet te missen! Bij de Pepermolen houden we van muziek. Op de peutergroep staat een piano en heel veel andere instrumenten en daarmee maken we graag muziek.

 

Jenneke Gerritsen

Op vrijdag verzorgt Jenneke Gerritsen een muziekles voor de peuters. Jenneke is saxofoondocente en ze geeft saxofoon les bij Artex (muziekschool Texel) Daarnaast is Jenneke gediplomeerd docent ‘muziek op schoot’ en ervaren in het werken met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

 

Snuffel het konijn

Samen met Snuffel het konijn, verwelkomt Jenneke de kinderen. De kinderen zijn dol op Snuffel! Samen met konijn maken de kinderen veel plezier en is het voor de kinderen die het toch een beetje spannend vinden, meestal wat minder eng. Want zo’n lief knuffeltje vertrouwen de meeste kinderen wel. En als Snuffel het leuk vindt? Dan volgens de peuters vanzelf!

Vrijblijvend…of verplicht meedoen?

Tijdens de muzieklessen worden spelenderwijs nieuwe muziekinstrumenten geïntroduceerd en leren de kinderen nieuwe liedjes. De muzieklessen zijn vrijblijvend. Dat wil zeggen, dat alle kinderen beginnen in de ‘ochtendkring’. Hier openen we de dag en heten we elkaar welkom. We zingen liedjes en maken muziek. Na dit vaste moment, mogen de kinderen zelf kiezen of ze mee blijven doen aan de muziekles, of liever deelnemen aan een andere activiteit, zoals verven, knutselen, vrij spelen of lezen.

Ook op de  baby-dreumesgroep en de BSO maken we regelmatig muziek. Kijk hier naar onze filmpjes.

Tijdens verjaardagen, het sinterklaas en het kerstfeest maken we ook muziek voor én met de kinderen.

Ervaar het zelf!